Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborový dort

13. 4. 2010

Bramborový dort

Suroviny:
5 uvařených brambor
100g hrubé mouky
3 vajíčka
1 prášek do pečiva
100g ořechů
kapka citrónové šťávy
100g krystalového cukru


Postup:
 Žloutky utřeme s cukrem, přidáme nastrouhané brambory, mouku s práškem do pečiva a promícháme. Z bílků vytvoříme hustý sníh, který opatrně přidáme a nakonec přidáme pomleté ořechy a kapku citrónu. Vše dobře promícháme. Dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 30-40 minut.
Vychladlý dort můžeme rozkrojit v polovině a potřít marmeládou a ozdobit šlehačkou nebo čokoládou.

 
 

 

Portrét




Archiv

Kalendář
<< červen / 2017 >>