Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jablečná omáčka k pečenýmu masu

26. 3. 2010

Jablečná omáčka k pečenýmu masu.


Potřebujeme:
2 jablka,
2,5 dl červeného vína,
4 lžíce ušlehané šlehačky,
2 lžíce másla ,
1 větvička rozmarýnu,
2 tlučené hřebíčky,
špetka mleté skořice,
mletý pepř,
sůl

Příprava:
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do kastrolu s rozpuštěným máslem, podusíme a zalijeme červeným vínem. Přidáme tlučené hřebíčky, rozmarýn a skořici, osolíme, opepříme a dále vaříme, dokud nejsou jablka zcela rozvařená. Nakonec do jablečné omáčky vmícháme šlehačku, odstavíme z ohně a promícháme.


Doporučená příloha:
Pečená masíčka nebo restovaná játra.

Pijeme: Pivo nebo Cider

 
 

 

Portrét




Archiv

Kalendář
<< červenec / 2018 >>