Svickova Stroganov
Svičková Stroganov
Potrebujeme
- 2 cibule,
- 40g másla,
- 30g polohrubé mouky,
- 1/4 l masového vývaru,
- lžička hořčice,
- sůl,
- lžíce citronové šťávy,
- 1/4 l kysané smetany,
- lžíce kečupu,
- 100g sterilovaných žampionů,
- 2 kyselé okurky,
- 1 rajče,
- 500 g svíčkové,
- pepř,
- sklenice šampaňského,
- 1 lžíce sojové omáčky
Příprava:
Hrubě nakrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Přidáme hořčici, citronovou šťávu a sůl. Vaříme, přidáme smetanu, kečup a nakrájené žampiony. Nakonec přidáme pokrájené okurky a rajče.
Maso nakrájíme na drobné nudličky a zprudka opečeme na másle, vložíme ho do omáčky, přidáme šampaňské, sojovou omáčku a krátce podusíme.
Příloha:
Hotové podáváme se smaženými brambůrkami nebo rýží.