Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svickova Stroganov

26. 3. 2010

Svičková Stroganov


Potrebujeme

  • 2 cibule,
  • 40g másla,
  • 30g polohrubé mouky,
  • 1/4 l masového vývaru,
  • lžička hořčice,
  • sůl,
  • lžíce citronové šťávy,
  • 1/4 l kysané smetany,
  • lžíce kečupu,
  • 100g sterilovaných žampionů,
  • 2 kyselé okurky,
  • 1 rajče,
  • 500 g svíčkové,
  • pepř,
  • sklenice šampaňského,
  • 1 lžíce sojové omáčky


Příprava:
Hrubě nakrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Přidáme hořčici, citronovou šťávu a sůl. Vaříme, přidáme smetanu, kečup a nakrájené žampiony. Nakonec přidáme pokrájené okurky a rajče.

Maso nakrájíme na drobné nudličky a zprudka opečeme na másle, vložíme ho do omáčky, přidáme šampaňské, sojovou omáčku a krátce podusíme.

Příloha:
Hotové podáváme se smaženými brambůrkami nebo rýží.

 

 
 

 

Portrét




Archiv

Kalendář
<< červen / 2017 >>