Ďábelské roštěnky
Ďábelské roštěnky
Ingredience:
4 hovězí roštěnky,
2 lžíce oleje,
1 cibule,
2-3 kapie,
4 stroužky česneku,
1 lžička hořčice,
1 rajčatový protlak,
trocha vývaru nebo vody,
worcester,
mletá paprika,
mletý pepř,
sůl,
tuk na opečení,
tatarská omáčka,
křen
Roštěnky naklepeme a na okrajích nařízneme. Potřeme je olejem a necháme v chladu dvě hodiny odležet. Pak je osolíme, opepříme a opečeme zprudka po obou stranách. Podle potřeby je podlijeme vývarem nebo vodou, zakapeme worcestrem a dusíme.
Na tuku osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou kapii, plátky česneku, protlak, hořčici, mletou papriku a dusíme doměkka. Každou roštěnku pokryjeme na talíři zeleninovou směsí, přidáme lžíci tatarky a posypeme nastrouhaným křenem.
Doporučená příloha
Rýže