Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ďábelské roštěnky

1. 4. 2010

Ďábelské roštěnky

Ingredience:
4 hovězí roštěnky,
2 lžíce oleje,
1 cibule,
2-3 kapie,
4 stroužky česneku,
1 lžička hořčice,
1 rajčatový protlak,
trocha vývaru nebo vody,
worcester,
mletá paprika,
mletý pepř,
sůl,
tuk na opečení,
tatarská omáčka,
křen


Roštěnky naklepeme a na okrajích nařízneme. Potřeme je olejem a necháme v chladu dvě hodiny odležet. Pak je osolíme, opepříme a opečeme zprudka po obou stranách. Podle potřeby je podlijeme vývarem nebo vodou, zakapeme worcestrem a dusíme.

Na tuku osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou kapii, plátky česneku, protlak, hořčici, mletou papriku a dusíme doměkka. Každou roštěnku pokryjeme na talíři zeleninovou směsí, přidáme lžíci tatarky a posypeme nastrouhaným křenem.

Doporučená příloha
Rýže

 
 

 

Portrét




Archiv

Kalendář
<< červen / 2017 >>