Jdi na obsah Jdi na menu
 


Drůbeží játra Monte Negro

1. 4. 2010

Drůbeží játra Monte Negro

Potřebujeme:

2 dl červené víno
1 dl olej
500 g drůbeží játra
1 ks cibule
150 g anglická slanina

podle chuti
 rozmarýn
2 ks bobkový list
3 stroužky česnek
 sůl
1 špetka mletý černý pepř

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Játra očistíme a potřeme olejem.

V pánvi nebo hrnci vhodném to trouby rozehřejeme jen lžíci másla. Přidáme játra, osmahneme je a vsypeme cibuli s česnekem. Společně 5 minut restujeme. Pak přidáme víno a koření, směs zakryjeme plátky anglické slaniny a dáme asi na 5 minut zapéct do trouby rozehřáté na 220 °C.

Hotová měkká drůbeží játra Monte Negro vyjmeme z trouby, rozdělíme na předehřáté talíře a ihned podáváme.

Přiloha
Rýže
Brambory

 
 

 

Portrét




Archiv

Kalendář
<< červenec / 2018 >>