Jdi na obsah Jdi na menu
 


Guláš “Chalupář”

9. 2. 2010

Guláš “Chalupář”

Potrebujeme

·         Maso krajene na kosticky (hovezi na gulaz-klizka, veprove, zverina)                             

·         Cibule (kolik masa tolik cibule)

·         Cukr

·         Paprika

·         Pepr

·         Masox

·         Mouku (nebo rozdrobeny chleb) na zahusteni

·         Vegeta

·         Sul

·         Cesnek

·         Majoranka

 

NENI NUTNE

·         Cersve nebo susene houby

·         Korenovou zeleninu

·         Papriky a rajcata (leco)

 

 

 

Nakrajime cibuli a osmahneme pridame maso a promichame. Pote pridame papriku a pepr. Kdyz je maso meke tak pridame Masox (susene houby, zeleninu, pokud mate radi 1-3 chili, atd.) a vodu na potrebne mnozstvi. Zahustujeme moukou rozdelanou ve vode (muzeme pouzit rosdrobeny chleb). Dochucujeme soli a vegetou. Nakonec pridame drceny cesnek a majoranku

 

 Priloha:

 

  • Knedlik
  • Chleb

 

Do talire nakrajime cibuli na kolecka

 

 

Tip: Pripravujeme-li Gulas (v Madarsku perkelt-gulas je polevka) je dobre sundat hrnec z ohne pred tim nez pridame papriku. Po pridani papriky maso promichat a podlyt vodou. Diky tomu ze se paprika vybec nepripali…ani neprichyti ma vyraznejsi a jemejsi chut.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazky zhora dolu:

  1. Most Rechle
  2. Chaty v udoli reky Malse
  3. Most Rechle detail
  4. Socha Sv. Jana na skame nad mostem
  5. Chatarska oblast okolo reky Malse

 

 
 

 

Portrét




Archiv

Kalendář
<< červen / 2017 >>