Bramborový guláš (rychlo-guláš, buřt-guláš)
Bramborový guláš (rychlo-guláš, buřt-guláš)
Potrebujeme
· Toceny salam, parky, nebo burty
· Cibule (vetsi mnozstvi)
· Paprika
· Pepr
· Brambory
· Masox
· Mouku (nebo rozdrobeny chleb) na zahusteni
· Vegeta
· Sul
· Cesnek
· Majoranka
NENI NUTNE
· Cersve nebo susene houby
· Feferonka, nebo Chili
· Papriky a rajcata (leco)
· Smetana
Na osmazenou cibulku dame na kosticky nakrajeny salam. Pote pridame papriku a pepr a Masox. Mirne poduseme a pridame vodu na potrebne mnozstvi. Privedeme do varu a pridame oloupane na kousky rajene brambory (susene houby, zeleninu, feferonku, atd.). Kdyz jsou brambory meke, tak zahustujeme moukou rozdelanou ve vode (muzeme pouzit rosdrobeny chleb). Dochucujeme soli a vegetou. Nakonec pridame drceny cesnek a majoranku.
Pokud chceme docilit jemnejsi chut, muzeme pridar trochu smetany
Priloha:
- Chleb
Tip: Pripravujeme-li Gulas je dobre sundat hrnec z ohne pred tim nez pridame papriku. Po pridani papriky maso promichat a podlit vodou. Diky tomu ze se paprika vybec nepripali…ani neprichyti ma vyraznejsi a jemejsi chut.