Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapečená brokolice

1. 4. 2010

Zapečená brokolice

Potrebujeme:

máslo na vymazání
2 dcl vývaru z bujonu
1/2 kg brokolice
3 lžíce citronová šťáva
100 g ementál (plátky)
sůl

Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky.

Trochu vývaru smícháme s citronovou šťávou a ochutíme trochou muškátového oříšku. Ve směsi podusíme brokolici.

Mezitím si máslem vymažeme gratinku nebo pekáček. Když je brokolice měkká, přeložíme ji do připravené gratinky, pokryjeme plátky sýra a dáme zapéct do trouby.

Když se sýr rozpustí a na povrchu dostane zlatavou barvu, je pokrm hotov. Ihned podáváme. Zapečenou brokolici můžeme podávat jako hlavní pokrm, ale také jako přílohu ke grilovaným masům nebo masitým pokrmům.

 
 

 

Portrét




Archiv

Kalendář
<< říjen / 2018 >>