Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brambory na smetaně

1. 4. 2010

Brambory na smetaně

Pot
řebujeme:

 kmín
 vroucí voda
 sůl
250 ml smetana
1 lžíce hladká mouka
50 g olej
1 lžička  mletá sladká paprika
1 kg  brambory

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky nebo na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

V hrnci nebo vyšší pánvi rozehřejeme tuk a cibuli na něm pomalu restujeme. Teplotý zvýšíme na plný výkon, přidáme papriku, kmín a brambory a lehce osolíme. Vše krátce zprudka orestujeme. Zalijeme vroucí vodou (jen do poloviny brambor) a zvolna dusíme, než se voda vypaří.

Do smetany rozkvedláme mouku, brambory zalijeme a dobře povaříme.

Ihned podáváme. Můžete dochutit strouhaným muškátovým oříškem a sypat sýrem.

 
 

 

Portrét




Archiv

Kalendář
<< červen / 2017 >>